main logo
2487

Împreună pentru pace: 108 școli din Moldova încep noul an de studii

108 școli din Republica Moldova încep astăzi, 1 septembrie, noul an de studii. Celelalte 1.059 de instituții de învățământ din țară urmează să aibă prima lecție mâine, 2 septembrie, anunță ministerul Educației și Cercetării.

Împreună pentru pace: 108 școli din Moldova încep noul an de studiiFoto: Radiomoldova.md

În raionul Strășeni, în 15 din 25 de instituții de învățământ clopoțelul anunță începutul anului școlar astăzi. Această decizie a fost adoptată și în cazul a 30% dintre școlile din Ialoveni, 35% - din Dondușeni, și Florești și 31% din raionul Dubăsari, transmite Știri.md, cu referire la radiomoldova.md. 

În același timp, în unele raioane cum ar fi Telenești, Ocnița, Criuleni, Șoldănești, Cahul, Soroca, toate școlile au decis să dea startul noului an de studii pe 2 septembrie.

Amintim că în aprilie 2024, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunța despre faptul că în anul de studii 2024-2025 elevii vor participa la solemnitățile dedicate Primului Sunet duminică, 1 septembrie, iar careul dedicat sfârșitului de an școlar va avea loc sâmbătă, pe 31 mai 2025.

Recent, cultele religioase s-au declarat nemulțumite de decizie, invocând faptul că enoriașii se duc duminică la biserică. Mesaje de acest gen au fost transmise de biserica baptistă, dar și de Mitropolia Moldovei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării