main logo
12432

Mitropolia Moldovei, împotrivă ca Primul Sunet să fie duminică. Motivul

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a emis o Circulară prin care instituțiile de învățământ au libertatea de a stabili data și ora desfășurării careului de „Primul Sunet” pentru anul școlar 2024-2025. Decizia va fi luată în urma consultării comunității școlare și a hotărârii Consiliului profesoral, având în vedere nevoile și preferințele specifice fiecărei instituții.

Mitropolia Moldovei, împotrivă ca Primul Sunet să fie duminică. MotivulImagine simbol

Astfel, instituțiile de învățământ pot organiza careul de „Primul Sunet” fie pe data de 1 septembrie 2024, fie pe data de 2 septembrie 2024, conform deciziei proprii, transmite Știri.md

„Ar fi bine ca solemnitatea de început al anului școlar să fie organizată luni și nu duminică, luând în considerare faptul că Republica Moldova e o țară cu o populație majoritar ortodoxă”, anunță reprezentanții Mitropoliei Moldovei. 

În acest context, Direcția mitropolitană recomandă instituțiilor de învățământ să organizeze careul de „Primul Sunet” luni, 2 septembrie, întrucât în acest mod va fi respectată porunca evanghelică conform căreia duminica e zi de odihnă și de participare la sfintele slujbe.

Totodată, Direcția mitropolitană îndeamnă preoții să participe la careul organizat pe data de 2 septembrie și să binecuvânteze acest eveniment prin citirea rugăciunii pentru elevi și corpul profesoral, rugăciune regăsită în Molitfelnic.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării