main logo
28257

Primul caz de coronavirus, confirmat în R. Moldova: Cine e pacienta

Primul caz de infectare cu coronavirus de tip nou a fost confirmat oficial de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) în Republica Moldova.

Primul caz de coronavirus, oficial în R. Moldova: Cine e pacienta

Este vorba despre o femeie, revenită azi din Italia, în vârstă de 48 ani. Laboratorul ANSP va efectua o probă suplimentară de reconfirmare, transmite Știri.md.

Pacienta este internată într-o instituție spitalicească strategică, unde primește tratamentul corespunzător. 

Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune, anunță oficialii.

Totodată, fosta ministră a Sănătății Ala Nemerenco susține că pacienta și-a pierdut cunoștința în avion și le recomandă autorităților să-i izoleze pe pasageri și pe membrii echipajului la spital.

Persoana a fost preluată de la Aeroport, de către serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală, transportată la instituția medicală.

MSMPS solicită tuturor pasagerilor cursei Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată azi, la ora 11.47,  să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Mâine, începând cu ora 08:00, va avea loc ședința națională extraordinară de Sănătate Publică, la Guvern, unde vor fi prezentate toate informațiile și măsurile care vor fi întreprinse.

Între timp, presa din Rusia scrie despre un cetăţean care a trecut prin Aeroportul Internaţional Chişinău şi s-ar fi infectat cu Coronavirus

Acesta a zburat din Italia la Moscova având escală în capitala ţării noastre. Jurnaliştii ruşi nu precizează naţionalitatea pacientului căruia i-a fost confirmat virusul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării