main logo
14967

Coronavirus în Moldova. Ex-ministru: Pasagerii trebuie izolați la spital

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre primul caz confirmat de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova.

Coronavirus în Moldova. Ex-ministru: Pasagerii trebuie izolați la spital

Pacienta a pierdut cunoștința în avion, transportată de urgență la spital cu stare de insuficiență respiratorie acută, brohopneumonie bilaterală și un șir de comorbidități serioase, transmite Știri.md.

Ministerul Sănătății solicită pasagerilor să rămână izolați la domiciliu și să informeze medicul lor de familie.

Ex-ministra sănătății, Ala Nemerenco, susține că aceasta este o tactică absolut greșită.

"Stimați colegi de la minister, vă rog să vă treziți și să preluați tactica altor țări. În special a României care e alături. 

Pacienta cu pneumonie era cu tuse și alte simptome clinice și riscul de îmbolnăvire a celor care i-au acordat ajutor în avion, cât și pasagerilor care au circulat alături câteva ore în distanță apropiată este foarte înalt.

Toți pasagerii cât și stuarzii de pe cursa Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată azi la ora 11.47 trebuie urgent înregistrați, consultați și monitorizați, iar o parte din ei introduși pentru binele lor și celor apropiați în carantină de spital.

Depinde de organizarea serviciilor medicale dacă se va lăsa dezamorsarea acestei bombe să se întâmple sau lucrurile vor fi preluate sub control", a scris Nemerenco.

Știri.md amintește că femeia revenită astăzi din Italia a fost diagnosticată cu coronavirus, iar laboratorul ANSP va efectua o probă suplimentară de reconfirmare.

Pacienta este internată într-o instituție spitalicească strategică, unde primește tratamentul corespunzător. 

Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării