main logo
1303

Primăria Chișinău: Un portal fake denigrează activitatea municipalității

Într-o cerere prealabilă, Primăria municipiului Chișinău prezintă un portal fake news, care vine să denigreze activitatea autorităților municipale și a Primarului General.

Primăria Chișinău: Un portal fake denigrează activitatea municipalitățiiColaj: știri.md

La data de 20.09.2021 de către sursa media vizată a fost publicat subiect jurnalistic intitulat: „EXCLUSIV: Primarul românofob Ivan Ceban intră în jocul cuplului FSB Natașa-Platon. Anunță că va fi ARESTAT curând și insistă că ar fi "șantajat" de SIS la ordinul noii puteri de la Chișinău. De fapt, Ceban vrea să FURE bani publici din România", transmite Știri.md.

Astfel, analizând minuțios informația respectivă, Primăria constatat că aceasta a fost prezentată eronat, fiind caracterizată prin lipsa de transparența maximă, limitând cititorii la dreptul de a cunoaște informația corectă și integrală.

În acest sens urmează de menționat că redacția a făcut trimitere la declarațiile Primarului General al municipiului Chișinău - Ion Ceban, făcute în cadrul ședinței operative a serviciilor primăriei, menționând că Ion Ceban: „a acuzat SIS, exact ca Natalia Morari, că l-ar "șantaja" și ar pregăti operațiuni de compromitere a sa. La fel ca Natașa, Ceban nu a oferit nume, probe, situații clare, ci doar a rostogolit acuzații fără acoperire, indicând noua putere de la Chișinău, pe Maia Sandu și guvernarea PAS, care, insistă politrucul consiliat de FSB, s-ar afla în spatele acestor "acțiuni".

Urmează a fi reținut că discursul Primarului General, Ion Ceban, în cadrul ședinței menționate nu a vizat nici într-un fel Serviciul de Informații și Securitate, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu sau guvernarea PAS precum și careva acuzații în adresa acestora.

Art. 10 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului garantează o libertate de exprimare nelimitată chiar şi în ceea ce priveşte relatările presei cu privire la subiectele de interes public deosebit. Exercitarea acestei libertăţi presupune obligaţii şi responsabilităţi, care, conform par. 2 al art. 10 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului se aplică presei.

„În acest context, solicit ca în termen de cel mult 24 de ore de la recepționarea prezentei cereri, să fie reflectată informația în articolul jurnalistic menționat asupra corespunzător declarațiilor făcute de Primarul General, Ion Ceban, cu excluderea informației false din articolul jurnalistic publicat sau după caz prin excluderea întregului articol publicat”, se arată în cererea prealabilă semnată de primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Reieșind din faptul că portalul podul.ro nu conține careva date de contact (e-mail, adresa, telefon), prezenta cerere prealabilă urmează a fi publicată pe pagina oficială a Primăriei municipiului Chișinău. Mai mult, în procesul de identificare a companiei SPLENDOR MEDIA CENTER SRL, care administrează portalul podul.ro, s-a stabilit că aceasta este înregistrată în România pe data de 27.11.2018, desfășoară activități de comerț cu ridicata și cu amănuntul precum și repararea autovehiculelor și motocicletelor, cu 0 (zero) angajați pe parcursul anului 2020, fapt care pune la îndoială profesionalismul, transparența, corectitudinea redacției menționate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării