main logo
2026

Prieten: Luncașu era indispus în ultimul timp. Suferea de o boală

Igor Fraihman, un prieten apropiat al lui Iurii Luncașu, a susținut o conferință de presă din numele familiei fostului om de afaceri.

Prieten: Luncașu era indispus în ultimul timp. Suferea de o boală

Fraihman a afirmat că Luncașu „era indispus în ultima vreme”. Totodată, a dezmințit unele informații apărute în spațiul public după moartea lui Iurii Luncașu, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

După moartea omului de afaceri Iurii Luncașu în spațiul public au apărut diverse informații despre viața acestuia. În conferința de presă susținută, Fraihman a ținut să vorbească despre o parte dintre ele. 

„Olga Luncașu este soția lui Iurii. Știu, cu siguranță, că nu a avut vreo legătură cu Vlad Plahotniuc. 

Au mai apărut informatii că Iurii a trecut prin școala KGB-ului rusesc. Asta tot este o minciună. El nu a avut nici o legătură cu această organizație. Noi am învățat împreună și eu știu absolut tot ce făcea în acest sens”, a declarat Igor Fraihman. 

Totodată, Fraihman a spus că zvonurile despre Casa Albă au adus un prejudiciu mare familiei atât financiar, cât și emoțional. 

Întrebat despre ce l-ar fi putut determina să recurgă la presupusul gest de sinucidere, Igor Fraihman nu a putut răspunde clar, însă a spus că Iurii Luncașu suferea de scleroză.

„De vreo 20 de ani Iurii suferea de scleroză multiplă. Este o boală care afectează vederea și poate duce la paralizie. Nu sunt doctor, însă sunt sigur că stresul a avansat boala. Dar în ultimul timp el era indispus”, a mai spus Fraihman.

În final, prietenul lui Luncașu a precizat că familia va coopera cu organele de anchetă pentru a afla adevărul despre moartea omului de afaceri.

Știri.md reamintește că apelulul la 112 a fost efectuat de șoferul acestuia, care a anunțat că șeful său s-a împușcat în cap, după ce a ieșit din mașină, pe traseul Ialoveni-Durleștipentru a respira aer curat.

Dosarul morții omului de afaceri Iurii Luncașu a fost transferat de la Oficiul Buiucani al Procuraturii mun. Chișinău pe masa procurorilor de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) ieri, 19 august, printr-un ordin al procurorului general interimar Dumitru Robu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării