main logo
2818

Un apropiat al lui Plahotniuc asigură curățenia în structurile bugetare

O firmă gestionată din umbră de oameni din anturajul lui Vladimir Plahotniuc a câștigat în ultimii doi ani cele mai bănoase licitații pentru salubrizarea instituțiilor statului.

Un apropiat al lui Plahotniuc asigură curățenia în structurile bugetare

Este vorba de întreprinderea Proterra Grup SRL, în spatele căreia stă omul de afaceri Iurie Luncașu, un apropiat al liderului PDM, transmite Știri.md cu referire la anticoruptie.md.

În 2018 Proterra Grup a semnat contracte în sumă de peste 20 de milioane de lei pentru prestarea serviciilor de curățenie în unele instituții ale statului, iar contractele pe care le-a câştigat de la începutul anului curent au depăşit suma de 26 milioane de lei. 

Firma a ieşit în evidenţă şi prin contestaţiile pe care le depune şi în baza cărora a reuşit să preia mai multe tendere câştigate iniţial de alte companii. Investigaţia a fost realizată în baza unei sesizări pe harta corupţiei

Cel mai bănos client al Proterra grup este Agenția Servicii Publice. În 2018, între întreprindere și instituția statului a fost semnat un contract în sumă de 13 milioane 714 mii de lei. La licitația care s-a desfășurat în aprilie 2018 Proterra Grup a avut un singur concurent.

În 2019, relațiile dintre cele două întreprinderi, una privată și alta de stat, au luat amploare. Astfel, în luna martie curent Proterra Grup și Agenția Servicii Publice semnează două contracte pentru prestarea serviciilor de curățenie în sumă totală de 26 de milioane 452 de mii de lei. Dacă la prima licitație au participat trei agenți economici, la cea de a doua Proterra Grup nu a avut niciun concurent.

Citește întreaga investigație pe anticorupție.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării