main logo
3619

Platon, filmat cum dă mâna cu Stoianoglo. PG: Imagini scurse în presă

Procuratura Generală a venit cu o reacție după ce în presă au apărut imagini video din cadrul audierii lui Veaceslav Platon.

Platon, filmat cum dă mâna cu Stoianoglo. PG: Imagini scurse în presă

În imaginile video publicate se vede cum procurorul general, Alexandr Stoianoglo, dă mâna cu omul de afaceri Veaceslav Platon, transmite Știri.md.

Într-un comunicat remis presei, PG menționează că imaginile video, publicate în presă, constituie o secvență din cadrul audierilor lui Veaceslav Platon în dosarul penal, preluat de la DIICOT România, în care este vizat cetățeanul Vladimir Plahotniuc și despre care publicul larg a fost anterior informat.

"Audierea lui Platon a fost efectuată de către un grup de procurori, în prezența apărătorilor acestuia, iar întreg procesul a fost filmat, oficial, de către un expert criminalist.

În context, Procurorul General a dispus efectuarea unui control de serviciu pentru stabilirea circumstanțelor scurgerii în presă a materialelor cu caracter procesual penal, divulgate contrar intereselor urmăririi penale, neconform procedurilor legale și sancționarea celor vinovați", se arată în comunicat.

Amintim că procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat la data de 18 mai că dosarul în privința cetățeanului Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate și în acest sens va fi inițiată procedura de revizuire a sentinței. Totodată, el a declarat că unul dintre principalii beneficiari ai „furtului miliardului” este Vladimir Plahotniuc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării