26 mai, 06:35
501
0
Platon susține că în anchetarea dosarelor există presiune și sabotaj
26 mai, 06:35
501
0

Omul de afaceri Veaceslav Platon susține că este martorul principal pe marginea celor trei dosare penale care au fost intentate pe numele fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc.

Acesta susține că, pe parcursul anchetării, Ilan Șor și fostul lider PDM au încercat să mituiască mai multe persoane, să aplice amenințări, tentative de influențarea martorilor și distrugere a materialelor de anchetă, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Există o împotrivire nebună. Nu vă imaginați prin ce au trecut acei procurori, conducerea procuraturii generale. Există presiune, sabotaj, să vă povestesc în condiții obișnuite nu mă veți crede”, a menționat Veaceslav Platon în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Deși nu a semnat o declarație prin care acesta nu ar avea dreptul să divulge informații din dosarele lui Vladimir Plahotniuc, Veaceslav Platon afirmă că este „legat” și nu poate să facă mai multe dezvăluiri pentru a nu periclita bunul mers al anchetei.

Cât despre faptul că este unul dintre martorii principali în cazul celor trei dosare intentate pe numele lui Vlad Plahotniuc, Veaceslav Platon susține că a fost interogat timp de zece ore.

„Am fost interogat de două ori a câte 5 ore. M-a interogat procurorul general, un adjunct al procurorului general, 3 procurori de la Procuratura Anticorupție și 2 reprezentanți de la CNA. Iată așa o echipă. Am oferit informații desfășurate despre schemele legate de furtul miliardului, cum a fost realizat furtul, cum a fost camuflat totul și ce urme au lăsat”, a adăugat Platon.

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat la data de 18 mai că dosarul în privința cetățeanului Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate și în acest sens va fi inițiată procedura de revizuire a sentinței. Totodată, el a declarat că unul dintre principalii beneficiari ai „furtului miliardului” este Vladimir Plahotniuc.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter