main logo
449

Platforma de Sprijin pentru Moldova. Recean: Facem planuri pentru viitor

La cea de-a cincea ediție a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, premierul Dorin Recean a declarat că R. Moldova a atins „repere semnificative” în calea sa spre aderarea la Uniunea Europeană.

Platforma de Sprijin pentru Moldova. Recean: Facem planuri pentru viitorImagine simbol

Premierul s-a arătat solidar cu Ucraina și a menționat în acest context că țara noastră rămâne afectată în contextul războiului de la graniță, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Mai rămân în continuare provocări în contextul războiului din Ucraina, dar și în contextul situației climatice extreme. Guvernul a trebuit să gestioneze intervenții imediate pentru a elimina consecințele socioeconomice”, a spus Dorin Recean.

Prim-ministrul a menționat că Guvernul pune accent pe infrastructură, energie, agricultura sustenabilă, dar și extinderea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii.

„Pe măsură ce ne apropiem de Uniunea Europeană, conectivitatea cu piața unică este esențială, la fel ca și capacitatea noastră de a menține solidaritatea cu țara vecină, Ucraina. Ne adunăm împreună pentru a sărbători realizările noastre, dar și pentru a construi planuri pentru un viitor mai bun, pentru fiecare de la această masă”, a conchis Dorin Recean.

De menționat că peste 65 de delegații internaționale s-au reunit marți, 17 septembrie, la Chișinău, pentru a participa la Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova. Scopul evenimentului este de a mobiliza și de a concentra ajutorul țărilor dezvoltate pentru țara noastră.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării