main logo
2570

Platforma de Sprijin pentru Moldova: 65 de delegații, la Chișinău

Peste 65 de delegații internaționale se reunesc astăzi la Chișinău, pentru a participa la cea de-a cincea ediție a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova. Scopul evenimentului este de a mobiliza și de a concentra ajutorul țărilor dezvoltate pentru țara noastră.

Platforma de Sprijin pentru Moldova: 65 de delegații, la ChișinăuImagine simbol

În cadrul conferinței, participanții vor crea patru grupuri de lucru: justiție, anticorupție și securitate; energie, eficiență energetică și mediu; dezvoltarea economică durabilă și infrastructura strategică; reforma administrației publice și managementul finanțelor publice, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Ziua de 17 septembrie va fi dedicată unui mesaj comun: o Moldovă europeană, sigură și prosperă, iar prietenii Moldovei vor contribui la acest efort comun în cadrul Platformei de Parteneriat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Totodată, la Conferința Ministerială vor fi semnate nouă acorduri de finanțare cu partenerii internaționali, implementarea cărora va accelera modernizarea țării și adaptarea la schimbările climatice.

Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova este o inițiativă a României, Germaniei și Franței, care urmărește generarea de asistență politică, financiară și materială, precum și de expertiză aprofundată pentru procesul de reformare democratică a Republicii Moldova. 

Primele trei ediții au avut loc la Berlin, București și Paris, după care Moldova a preluat conducerea și a organizat a patra ediție la Chișinău. Peste 50 de țări partenere și organizații internaționale s-au reunit, reafirmându-și sprijinul puternic pentru Republica Moldova, în special din cauza efectelor războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării