main logo
749

Piloții moldoveni eliberați după 3 ani din Afganistan se vor odihnă la Soci

Piloții moldoveni, Lionel Buruiană și Mihai Crihan, eliberați după trei ani de captivitate în Afganistan, au primit foi de odihnă la Soci, oferite de gor Ciaika, co-președintele asociației „Delovaia Rossia”.

Piloții moldoveni eliberați din Afganistan se vor odihnă la SociFoto: fb.com/IgorDodon

Despre aceasta a anunțat președintele țării Igor Dodon pe pagina sa de facebook, transmite Știri.md

„Am avut o întrevedere cu familiile piloților moldoveni Lionel Buruiană și Mihail Crihan, care timp de 3,5 ani au fost deținuți ostatici în Afganistan iar, la solicitarea mea și cu sprijinul Federației Ruse, în luna februarie curent, au fost eliberați.

Piloții mi-au comunicat faptul că starea lor de sănătate s-a ameliorat și au mulțumit autorităților ruse și Președintelui Republicii Moldova pentru contribuția în eliberarea lor și posibilitatea de a fi împreună cu familiile.

Totodată, le-am transmis piloților foile de odihnă pentru o perioadă de 14 zile, la Soci, oferite de domnul Igor Ciaika, co-președintele asociației ”Delovaia Rossia”.

De asemenea, am felicitat-o pe Bianca Buruiană care astăzi împlinește 4 anișori și care practic a crescut fără tată. I-am urat copilărie fericită în sînul familiei”, a scris Dodon.

Știri.md amintește că la data de 11 februarie, cei doi piloții moldoveni, luați ostatici în Afganistan, în noiembrie 2015 au fost eliberați.

La data de 7 martie, piloții moldoveni, Lionel Buruiană și Mihai Crihan, eliberați după trei ani de captivitate în Afganistan, au revenit acasă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării