main logo
13588

Percheziții SIS la CNA: Cine este șeful acuzat că ar fi milionar în euro

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii anticorupție, au descins, în această dimineață, cu percheziții la Centrul Național Anticorupție (CNA).

Percheziții SIS la CNA: Cine este șeful acuzat că ar fi milionar în euroColaj: știri.md

Informația a fost confirmată pentru Știri.md de Angela Starinschi, purtătoare de cuvânt a CNA.

"Confirm acțiunile de urmărire penală, desfășurate de procurorii anticorupție în biroul șefului direcției generale urmărire penală", ne-a comunicat aceasta.

Potrivit Deschide.MD, Ghenadie Tanas a devenit cunoscut după ce deputatul PAS, Adrian Cheptănaru, în cadrul dezbaterii raportului de evaluare a activității Centrului Național Anticorupție (CNA), a declarat că „Ghena de la CNA” ar fi un milionar în euro și ar avea o avere nejustificată.

Potrivit ZdG, oficial, Ghenadie Tanas deține circa 100 de ha de terenuri agricole, iar fratele și mama sa au mai multe locuri de parcare atribuite unui bloc de locuit de pe strada Natalia Gheorghiu din Chișinău. 

În 2020, angajatul de la CNA s-a mutat cu traiul în apartamentul părinților, procurat în acest bloc, acum zece ani, și-a procurat o nouă Skoda Superb, care l-a costat întreg salariul și pensia luată de la CNA pentru ultimul an, și a scăpat basma curată după un control al averii și intereselor personale, inițiat de Autoritatea Națională de Integritate.

Ulterior, Procuratura Anticorupție (PA) a emis un comunicat prin care informează că investighează acțiunile persoanei sub aspectul comiterii a trei infracțiuni.

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării