main logo
2570

Percheziții SIS în familia unui șef de la CNA: Procurorii au 3 acuzații

Procuratura Anticorupție (PA) vine cu precizări în legătură cu perchezițiile efectuate de SIS și procurorii anticorupție la șeful Direcției generale urmărire penală a Centrului Național Anticorupție (CNA).

Percheziții SIS în familia unui șef de la CNA: Procurorii au 3 acuzațiiColaj: știri.md

Potrivit procurorilor, cauza penală a fost pornită la data de 6 decembrie pe faptul îmbogățirii ilicite, transmite Știri.md.

De asemenea, procurorii menționează că investighează acțiunile persoanei și sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals în declarații și practicarea ilegală a activității financiare.

"Concomitent, ținem să menționăm că, la moment, procurorii anticorupție și ofițerii SIS efectuează mai multe acțiuni de urmărire penală în mai multe locații, inclusiv și la membrii familiei șefului Direcției generale urmărire penală a Centrului Național Anticorupție, care sunt bănuiți pentru complicitate la comiterea infracțiunilor imputate.

Despre acțiunile întreprinse și soluția emisă pe caz, Procuratura Anticorupție va informa opinia publică, revenind cu informații suplimentare", se arată în comunicat.

Știri.md reamintește că ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii anticorupție, au descins, în această dimineață, cu percheziții la CNA și anume în biroul lui Ghenadie Tanas.

Potrivit ZdG, oficial, Ghenadie Tanas deține circa 100 ha de terenuri agricole, iar fratele și mama sa au mai multe locuri de parcare atribuite unui bloc de locuit de pe strada Natalia Gheorghiu din Chișinău. 

În 2020, angajatul de la CNA s-a mutat cu traiul în apartamentul părinților, procurat în acest bloc acum zece ani, și-a procurat o nouă Skoda Superb, care l-a costat întreg salariul și pensia luată de la CNA pentru ultimul an, și a scăpat basma curată după un control al averii și intereselor personale, inițiat de Autoritatea Națională de Integritate.

Menționăm că persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării