main logo
2514

PCCOCS confirmă: Interpol a refuzat dosarul în privința lui Cavcaliuc

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) informează că Biroul Interpol de la Lyon (Franța), în decembrie 2021, a acceptat solicitarea Biroului Interpol de la Chișinău de a-l anunța în căutare internațională pe Gheorghe Cavcaliuc, pentru arestare și extrădare.

PCCOCS confirmă: Interpol a refuzat dosarul în privința lui CavcaliucColaj: știri.md

Potrivit informațiilor, la 17 ianuarie 2022, Procuratura a fost informată, prin intermediul Biroului Interpol de la Chișinău, referitor la blocarea căutării învinuitului, fiind invocat articolul 3 al Constituției Interpol, transmite Știri.md.

"Ținând cont de această situație și având în vedere acțiunile de urmărire penală planificate în cadrul cauzelor penale, a fost formulată și remisă o cerere de comisie rogatorie către autoritățile din Marea Britanie, unde printre alte acțiuni necesare dispunerii unei soluții obiective pe caz, a fost solicitată înaintarea acuzării lui Gheorghe Cavcaliuc pe dosarul penal în care victime ale infracțiunii sunt cetățenii Gheorghe Petic (înscenarea violului) și Ruslan Verbițchi (înscenarea transportării ilegale a cartușelor "Kalașnicov" în Ucraina).

Rezultatul acțiunilor solicitate, după recepționarea materialelor acumulate de către autoritățile britanice, vor fi examinate în coroborare cu probele din cadrul dosarului respectiv", menționează PCCOCS.

Știri.md reamintește că ieri, 18 ianuarie, Ambasadorul Regatului Unit în Republica Moldova, Steven Fisher, a anunțat că Gheorghe Cavcaliuc și Veaceslav Platon nu sunt anunțați în căutare internațională de către Interpol.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării