main logo
5055

Ambasadorul Regatului Unit: Cavcaliuc și Platon nu sunt căutați de Interpol

Fugarii Gheorghe Cavcaliuc și Veaceslav Platon nu sunt anunțați în căutare internațională de către Interpol.

Ambasador: Cavcaliuc și Platon nu sunt căutați de InterpolColaj: știri.md

Despre acest lucru a anunțat Ambasadorul Regatului Unit în Republica Moldova, Steven Fisher, în cadrul unui interviu de la emisiunea „Dimensiunea Diplomatică” la Moldova 1, transmite Știri.md cu referire la punctul.md.

Excelența Sa, Steven Fisher a menționat că „nicio notă de cerere de la Interpol către autoritățile Britanice nu a fost trimisă”. 

Totodată, ambasadorul a menționat că „Interpol nu a trimis nicio cerere către statele membre în privința lui Cavcaliuc sau Platon”

„Vrem să cooperăm și vom coopera, dar nu putem să facem nimic fără o cerere oficială, legală și formală din partea autorităților instituțiilor competente”, a menționat Steven Fisher.

Pe de altă parte, șeful Interpol Moldova, Viorel Țențiu, a confirmat pentru Știri.mdpreședintele Partidului „PACE”, Gheorghe Cavcaliuc, a fost dat în căutare pentru arestul și extrădarea acestuia.

Biroul național Interpol a transmis secretariatului general al Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale Interpol din Lyon, Franța, o solicitare.

Solicitarea e despre darea în urmărire internațională a omului de afaceri Veaceslav Platon și a președintelui Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, ex-șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării