main logo
1286

Organizațiile de media dezaprobă solicitarea lui Năstase privind jurnalistul Ungureanu

Organizațiile neguvernamentale de media dezaprobă solicitarea ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase, de a restricționa accesul jurnalistului Vadim Ungureanu la conferințele de presă ale Inspectoratului General de Poliție (IGP), pe motiv că jurnalistul ar fi condamnat penal.

Reacția organizațiilor de media în cazul jurnalistului UngureanuFoto: Agora.md

Totul după ce jurnalistul a acordat insistent mai multe întrebări la care Năstase a refuzat să răspundă, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Ne exprimăm dezacordul față de astfel de declarații, venite din partea unui demnitar public. Faptul că o persoană a avut dosar penal nu poate constitui argument de a fi oprit de la o conferință de presă. 

Potrivit Codului de procedură penală, o persoană acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă”, scriu organizațiile semnatare, printre care Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Electronice, Asociația Telejurnaliștilor Independenți și Centrul ”Acces-Info”.

Amintim că ministrul de Interne, Andrei Năstase, s-a adresat către serviciul de presă al MAI duminică, 14 iulie, cu solicitarea ca accesul pentru jurnalistul deschide.md, Vadim Ungureanu, la conferinţele de presă ale MAI să fie interzis.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării