main logo
3766

Motivul pentru care jurnalistul Vadim Ungureanu va fi interzis la conferinţele MAI

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, s-a adresat către serviciul de presă al MAI duminică, 14 iulie, cu solicitarea ca accesul pentru jurnalistul deschide.md, Vadim Ungureanu, la conferinţele de presă ale MAI să fie interzis.

Jurnalistul Vadim Ungureanu va fi interzis la conferinţele MAIColaj: adevarul.ro

Reacţia lui Andrei Năstase a venit după ce în cadrul unei conferinţe de presă, organizate de MAI în contextul omorului de la Botanica, ministrul l-a întrebat pe Vadim Ungureanu: „sunteţi cumva cel condamnat penal?” La care jurnalistul a răspuns afirmativ, precizând că dosarul este unul „înscenat” de ex-ministrul MAI Dorin Recean.   

„Am să rog serviciul de presă (al MAI) să se asigure că la conferinţele de presă ale noastre să nu mai fie prezenţi în sală condamnaţi penal”, a declarat Andrei Năstase, transmite Știri.md cu referire la Adevarul.ro.

În replică, jurnalistul l-a întrebat pe Năstase: „Dumneavoastră sunteţi deranjat de faptul că am fost condamnat într-un dosar înscenat?”, întrebare la care acesta nu a mai primit un răspuns.   

Anterior, jurnalistul s-a remarcat prin mai multe acţiuni atât critice, cât şi denigratoare la adresa lui Andrei Năstase.   

În mai 2018, adesta a fost reţinut de poliţişti pentru huligalism, după ce a instalat o statuie în centrul Capitalei care îl imita pe Andrei Năstase. 

Potrivit media-azi.md, Vadim Ungureanu a fost reţinut pe 20 iunie 2014, în timpul unei întâlniri cu Dan Chiriţa. Jurnalistul a fost acuzat că ar fi obţinut prin şantaj de la Chiriţa date cu caracter personal ale artiştilor moldoveni şi secrete de stat. Acesta a fost reţinut în timp de 3 zile în penitenciarul 13, unde a fost supus unor presiuni din partea deţinuţilor ca să divulge sursele redacţiei.  

Instanţa l-a găsit vinovat de faptul că, în scopul de a obţine informaţii compromiţătoare despre unii artişti din Moldova de la fostul şef-adjunct al Serviciului Tehnologii Informaţionale din cadrul MAI, Dan Chiriţa, i-ar fi oferit  „servicii de a nu publica pe situl de ştiri Deschide.md date defăimătoare despre acesta”. 

Drept probe, au servit şi informaţiile pe care jurnalistul le avea în calculator, pe telefonul mobil, care au fost percheziţionate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării