main logo
13357

Oficial: Moldovenii nu au dreptul să iasă din casă fără un act de identitate

În R. Moldova este interzisă circulația pe străzi a grupurilor mai mari de 3 persoane, cu excepţia membrilor de familie.

Chicu: Ieșire din casă, doar cu buletin. Grupul mai mare de 3 e interzisFoto: știri.md

Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, într-un briefing de presă, transmite Știri.md.

Potrivit premierului, măsura va fi aplicată de mâine, 27 martie, și are scopul de a combate răspândirea virusului COVID-19 în țară.

De asemenea, Ion Chicu a menționat că cetățenii care se vor afla în afara domiciliului vor trebui să dețină buletinul de identitate sau alt act care să-i confirme identitatea.

"Va trebui să fiți gata să răspundeți polițiștilor și militarilor și să prezentați actul de indentitate", a declarat Ion Chicu.

Amintim că în total în R. Moldova au fost confirmate 177 de cazuri de COVID-19.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova a fost înregistrat un singur deces din cauza COVID-19, iar doi pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md reamintește că, pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării