main logo
2175

Cum s-a încheiat ancheta minorului transgender care s-a sinucis

Minorul transgender, în vârstă de 16 ani, care și-a pus capăt zilelor aruncându-se de la etajul 22 al unui bloc de locuit din Capitală, a fost supus în luna februarie bullying-ului și violenței din partea colegilor.

Cum s-a încheiat ancheta minorului transgender care s-a sinucis

După ce în presă a fost făcut public acest caz, Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu, ne-a spus că, atunci, coordonatoarea Programului Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul Centrului GENDERDOC-M, Angelica Frolov, cea care a anunțat despre acest incident, a fost chemată la Poliție.

"Urmare a autosesizării, Poliția a contactat autoarea postării și a solicitat informații ce ar putea servi drept temei pentru examinarea cazului.

Persoana care a scris postarea pe rețelele de socializare a fost invitată la Poliție pentru a oferi mai multe informații privind identitatea victimei și locul comiterii faptelor descrise, însă aceasta a refuzat, menționând că acest caz a avut loc acum doi ani", a precizat Mariana Bețivu.

Totodată, IGP subliniază că și mama minorului a insistat să nu fie pornite anumite acțiuni ce ar putea divulga identitatea copilului, întrucât minorul își făcea studiile deja la o altă școală în ziua apariției postării pe o rețea socială.

"Precizăm că pe acest caz nu a fost depusă nicio plângere la Poliție din partea tutorilor legali sau din partea minorului", a mai declarat Bețivu.

Știri.md reamintește că, potrivit coordonatoarei Programului Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul Centrului GENDERDOC-M, Angelica Frolov, minorul se identifica drept fată, iar la data de 11 aprilie acesta și-a pus capăt zilelor.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Citește și: Tragedie în Capitală: Un minor s-a aruncat de la etajul 22 al unui bloc

Citește și: Detalii despre minorul care s-a aruncat în gol: A fost umilit de colegi

Citește și: O copilă din Moldova, dată pe jos și urinată de către colegii de școală

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării