main logo
5173

Detalii despre minorul care s-a aruncat în gol: A fost umilit de colegi

Noi detalii în cazul minorului de 16 ani care și-a pus capăt zilelor aruncându-se de la etajul 22 al unui bloc de locuit din Capitală.

Detalii despre minorul care s-a aruncat în gol: A fost umilit de colegi

Potrivit coordonatoarei Programului Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul Centrului GENDERDOC-M, Angelica Frolov, minorul care s-a sinucis s-a simțit toată viața fetiță, fapt pentru care a fost supus bullying-ului și violenței din partea colegilor, transmite Știri.md.

"Adolescenta trans despre care am scris ceva timp în urmă, care a fost supusă bullying-ului și violenței din partea colegilor, ieri s-a sinucis. În aproape două luni de când am cunoscut-o și a început să vină la noi, a început să zâmbească, să-și facă prieteni. 

Dar, cu părere de rău, nu ne-a dat suficient timp să o putem convinge că această viață merită să o trăiești și cu siguranță va putea fi fericită și iubită.

Noi nu știm care a fost acea ultimă picătură, ne doare inima pentru mama ei care se zbătea să o ajute să treacă prin această perioadă complicată. 

Te vom ține minte, dragă F", a scris Angelica Frolov.

Despre această adolescentă trans Știri.md a scris în luna februarie, atunci când aceasta a fost agresată de către colegii săi de școală.

Atunci, colegii de clasă au fugărit-o, au dat-o jos, au mers peste ea și la sfârșit s-au urinat peste corpul ei. 

"Fata a leșinat de la șocul prin care a trecut, iar când și-a revenit nu ținea minte cine erau acei colegi.

Administrația școlii a spus că nu poate depista vinovații și că, de fapt, însăși fata este vinovată, pentru că arată așa cum arată și cel mai bine ar fi să-și retragă documentele din liceu.

Mama a decis că cel mai bine este să ia copilul din liceu”, anunța atunci Angelica Frolov.

Știri.md precizează că, pe 21 februarie 2022, Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat pe acest caz în regim de urgență și a declarat că ''deja au fost dispuse spre examinare toate circumstanțele cazului''.

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu, a confirmat că imediat după apariția pe rețelele sociale a informației privind presupusul bullying și violența asupra unei persoane minore, în aceeași zi, poliția s-a autosesizat.  

"Urmare a autosesizării, poliția a contactat autoarea postării și a solicitat informații, ce ar putea servi drept temei pentru examinarea cazului.
Persoana care a scris postarea pe rețelele de socializare, a fost invitată la poliție pentru a oferi mai multe informații privind identitatea victimei și locul comiterii faptelor descrise, însă aceasta a refuzat, menționând că acest caz a avut loc acum doi ani, iar mama persoanei minore, vizate in acest caz, a insistat să nu fie pornite careva acțiuni ce ar putea divulga identitatea copilului, care la ziua apariției postării pe rețelele sociale, învăța în altă instituție de învățământ.

Precizăm că pe acest caz nu a fost depusă nici o plângere la poliție din partea tutorilor legali sau din partea minorului", a precizat Mariana Bețivu.

Citește și: Oficial: Cum s-a încheiat ancheta minorului transgender care s-a sinucis

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Citește și: Tragedie în Capitală: Un minor s-a aruncat de la etajul 22 al unui bloc

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării