14 februarie, 20:49
570
0
Morari: Dosarele, pedeapsă pentru opunerea de rezistență contra sistemului
14 februarie, 20:49
570
0

Fostul procuror al Procuraturii Anticorupție spune că dosarele în care are calitate de învinuit au apărut din motiv că s-a împotrivit sistemului.

Acesta a argumentat învinuirile aduse de colegii săi în timp ce aștepta decizia instaneței de judecată referitor la măsura preventivă, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Referitor la dosarul Platon, Viorel Morari a declarat că a contestat ordonanța procurorului în care îl recunoaște pe Platon ca parte vătămată:

„Explicația de refuz a acestei contestațiii este în două rânduri, ceea ce nu cred că este normal. În dosarul care mi se impută, Platon nu a fost pus învinuire și nu a fost trimis în judecată. Nu are calitate de victimă sau parte vătămată. 

Dacă acest dosar încă este în gestiune, starea actuală lucrurilor influențează acest dosar, așa eu înțeleg. Ceea ce s-a recunoscut că Platon este parte vătămată este un șablon cu o frază scrisă de mână de procuror”, a declarat Morari jurnaliștilor.

Întrebat cum comentează spusele lui Harunjen că a fost influențat de Morari în acest dosar, ex-șeful PA a spus că în momentul în care acesta primea o ordonanță își lăsa o copie a acestei ordonanțe. 

Referitor la acuzațiile privind îmbogățirea ilicită, Morari a declarat că acuzațiile care i se aduc sunt nefondate „e vorba doare bussinesul familiei mele” 

„Eu am mers împotriva sistemului și în caz că mergi împotriva sistemului pe tine te lichidează... sau îți pornesc dosare penale în baza acuzațiilor nefondate. 

Ceea ce se întâmplă este un fel de pedeapsă, presiune pentru opunerea de rezistență. Reiterez am o experiență de a lupta cu sistemul. 

În cazul dat lucrurile au avansat. Eu mi-am ales calea. Am fost parte a sistemului acum mă ciocnesc de imperfecțiunile sistemului”, a adăugat Morari. 

Acum câteva zile, procurorul general Alexandr Stoianoglo a venit cu detalii cu privire la dosarul în care este implicat fostul şef al Procuraturii Anticorupţie Viorel Morari. 

Alexandr Stoianoglo spune că de-a lungul anilor, Viorel Morari l-ar fi protejat pe fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, deşi Procuratura Anticorupţie deţinea informaţii exacte cu privire la implicarea lui Plahotniuc în furtul miliardului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter