main logo
9017

Momentul atacului asupra clădirii așa-zisului MGB, făcut public

Primele imagini video cu atacul cu rachete asupra clădirii așa-zisului MGB de la Tiraspol din data de 25 aprilie a fost publicat.

Momentul atacului asupra clădirii așa-zisului MGB, făcut publicFoto: captură video

Potrivit presei din regiunea transnistreană, un grup de necunoscuți au sosit din direcția Grigoriopol, au trecut ilegal granița dintre Ucraina și Transnistria, transmite Știri.md.

Conform sursei citate, mașina este un SsangYong gri. Numărul plăcuței de înmatriculare este EL 387 RJ.

Sunt trei persoane în cabină. Toate îmbrăcate în negru, în măști.

Au fost trei focuri. De la lansatoare de grenade trase la etajul doi. A treia lovitură a fost cea mai puternică. Ora loviturilor este 17:44.

A durat mai puțin de 20 de secunde pentru bombardarea așa-zisului MGB.

Știri.md amintește că focuri de armă au fost auzite în preajma depozitelor de muniții de la Cobasna, regiunea transnistreană.

Reamintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că, potrivit informațiilor pe care autoritățile de la noi le dețin, vinovate de exploziile de la Tiraspol s-ar face forțele din interior ale regiunii transnistrene.

În seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa-zisul MGB, s-au produs mai multe explozii. Informația a fost confirmată oficial și de așa-zisul minister de interne din regiunea separatistă, care menționează că, din cauza deflagrației, geamurile unor apartamente din zonă au fost sparte.

Stafful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență, după explozia de luni seară de la sediul MGB de la Tiraspol.

Biroul politici de reintegrare și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs în orașul Tiraspol și a îndemnat la calm.

Marți, 26 aprilie, presa din stânga Nistrului informează că au avut loc explozii pe teritoriul centrului de radio și televiziune Maiac din regiunea Grigoriopol.

Tot marți, președintele Maia Sandu a anunțat că convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării