941
3
Moldovenii care revin acasă ar putea fi obligați să cumpere poliță de asigurare
941
3

Moldovenii din diaspora, care revin acasă ar putea fi obligați să cumpere poliță de asigurare.

Foto: IPN

Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă, transmite Știri.md.

Potrivit lui Igor Dodon, aceasta este o propunere, iar decizia finală urmează să fie luată în timpul apropiat de Comisia pentru Situații Excepționale.

"În țară revin și doresc să revină tot mai mulți concetățeni care se află în afara țării și mulți dintre ei nu au polița de asigurare medicală. Considerăm că această abordare nu este corectă față de medici, de aceea propunem să fie aprobat un mecanism prin care cei care se întorc acasă și care nu au poliță medicală să o procure, cu excepția copiilor și pensionarilor. Sper ca concetățenii noștri să ne înțeleagă corect", a declarat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului i-a ndemnat pe moldovenii din diaspora să accepte această măsură.

"Vă rugăm să acceptați procurarea poliției de asigurare medicală obligatorie. Vă rugăm să contribuim toți împreună pentru menținerea sistemului medical", a mai menționat șeful statului.

Amintim că în total în R. Moldova au fost confirmate 177 de cazuri de COVID-19.

Știri.md amintește că începând cu 25 martie este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova a fost înregistrat un singur deces din cauza COVID-19, iar doi pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md reamintește că, pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter