main logo
1366

Moldovenii beneficiază în continuare de ajutor în urma furtunilor

Procesul de transportare și livrare a bunurilor materiale destinate pentru raioanele afectate de intemperii produse în luna iulie continuă.

Moldovenii beneficiază în continuare de ajutor în urma furtunilor

Astfel, conform datelor IGSU, pe parcursul zilei de 9 august, în raioanele Edineț și Rîșcani au fost transportate 4.131 foi de ardezie, transmite Știri.md.

Pentru transportarea materialelor de construcție au fost implicate cinci autospeciale din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și cinci autospeciale din cadrul Ministerului Apărării, escortate de două echipaje ale INSP.

În raionul Edineț au fost livrate 856 foi de ardezie, iar în raionul Rîșcani 3.275, care în scurt timp urmează a fi aduse la casele oamenilor.

Până la momentul actual, în total în localitățile afectate din raionale Drochia, Dondușeni, Edineț, Râșcani, Soroca și Hâncești au fost transportate 35.571 foi ondulate de ardezie și 402,04 m3  de cherestea. 

În localitățile loturile cu materialele de construcție sunt distribuite cetățenilor de către salvatori, pompieri, carabinieri, polițiști, dar și angajați ai Armatei Naționale. Ajutoarele sunt livrate oamenilor pentru efectuarea lucrărilor de reparație a caselor, edificiilor și instituțiilor publice.

Transportarea și repartizarea bunurilor materiale oferite pentru raioanele din nordul și centrul țării va fi efectuată și în următoarele zile.

Ajutoarele materiale acordate de Guvernul Republicii Moldova celor 74 de localități din 6 raioane ale țării în urma intemperiilor înregistrate în perioada 25-26 iulie curent sunt alocate din cadrul Agenției Rezerve Materiale conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale din data de 28 iulie 2023.

Știri.md amintelte că în urma ploilor torențiale cu vânt puternic din data de 26 și 27 iulie au fost afectate peste o sută de localități din zece raioane, în special din centrul și nordul Moldovei. În urma calamităților naturale au fost deteriorate acoperișurile a mai mult de 60 de case, dar și alte 18 obiective de menire socială, culturală și agricolă. 

De asemenea, au fost afectate terenuri cu semănături, vii și livezi, pe o suprafață de peste 700 de hectare. 

Ca urmare, Guvernul a decis eliberarea unor bunuri materiale din rezervele de stat și alocarea mijloacelor financiare pentru lichidarea consecințelor intemperiilor.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării