main logo
5945

Moldoveni blocați la aeroport în Cehia: Zborul era promis pe 1 aprilie

Mai mulți moldoveni stau mai bine de 4 ore blocați pe aeroportul din Praga după ce zborul charter spre R. Moldova a fost amânat de câteva ori la rând.

Moldoveni blocați la aeroport în Cehia: Zborul era promis pe 1 aprilie

O tânără a postat pe o rețea de socializare o imagine cu zeci de moldoveni înarmați cu măști și mănuși în așteptarea avionului care îi va duce acasă, transmite Știri.md.

Tânăra a precizat că zborul trebuia să aibă loc la data de 1 aprilie, însă din motive neclare, acesta a fost mutat pentru ziua de azi, dar nici azi aceștia nu pot ajunge în Moldova.

„Mai mulți moldoveni sunt blocați pe aeroportul de la Praga, după ce zborul anunțat de compania lor pentru 1 aprilie a fost mutat pentru data de 2 aprilie.

Oamenii au ajuns astăzi la aeroport pentru zborul lor de la ora 09:00, însă li s-a spus că zborul va avea loc la ora 10:20, apoi la ora 11:00 și ulterior, că va fi la ora 13:00”, a scris tânăra pe o rețea de socializare.

Contactat de Știri.md, responsabilii de la Ambasada Moldovei în Cehia au declarat că sunt la curent cu această situație, însă nu pot rezolva nimic.

„Exact ca și dumneavoastră am văzut aceste imagini, nu cunoaștem cine a stabilit zborul, companiile aeriene sau persoanele care întrebau Ambasada despre zbor se referau doar la cursa din 3 aprilie. Erau discuții despre o rută a unei companii cehe, iar acum cetățenii ar trebui să pună întrebările agentului", a declarat oficialul.

Conform Dispoziției nr. 9 din 30.03.2020, Guvernul a aprobat cursa charter operată de compania FlyOne, care urmează să fie mâine, 3 aprilie 2020 – Chișinău - Praga – Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării