main logo
10065

Dispoziție: Cursele charter aprobate în perioada 31 martie-5 aprilie

În perioada 31 martie – 5 aprilie 2020 vor fi organizate 5 curse charter pentru repatrierea cetățenilor R. Moldova.

Dispoziție: Cursele charter aprobate în perioada 31 martie-5 aprilieFoto: știri.md

Conform Dispoziției nr. 9 din 30.03.2020 cursele charter vor fi operate de companiile aeriene Air Moldova și Flyone, transmite Știri.md.

Curse charter operate de Air Moldova:

31 martie 2020 – Chișinău - Paris (CDG) - Chișinău
2 aprilie 2020 – Chișinău - Paris (CDG) - Chișinău
4 aprilie 2020 – Chișinău – Londra (Stansted) - Chișinău

Curse charter operate de Flyone:
3 aprilie 2020 – Chișinău - Praga – Chișinău
5 aprilie 2020 - Chișinău - Verona – Chișinău

Informaţii actualizate privind cursele charter autorizate pot fi găsite pe site-ul oficial al Autorităţii Aeronautice Civile a Republicii Moldova la adresa: caa.md/rom/news/ şi pe pagina de facebook a AAC.

La sosirea în Chişinău, pasagerii acestor rute vor trece obligatoriu procedura de evaluare medicală şi vor fi plasaţi pentru 14 zile în autoizolare.

Sâmbătă, la Chişinău s-au întors cu o cursă charter din Italia 180 de cetăţeni moldoveni care au rămas în străinătate fără locuinţe şi mijloace de trai.

De la începutul introducerii stării de urgenţă în republică, MAEIE a ajutat la repatrierea a circa 2.500 de compatrioţi.

Luni, cetăţenii moldoveni sunt aşteptaţi să sosească cu o cursă charter din Israel, iar miercuri, 1 aprilie, de la Nisa.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate două decesuri din cauza COVID-19, iar doi pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md reamintește că, pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării