main logo
3375

Mitropolitul Moldovei Vladimir a plecat în pelerinaj în Federația Rusă

După ce preoţi din diferite eparhii au făcut pelerinaj în Rusia, şi Mitropolitul Vladimir al Chişinăului şi al întregii Moldove a făcut un pelerinaj în Federația Rusă.

Mitropolitul Moldovei Vladimir a plecat în pelerinaj în Federația RusăMitropolitul Vladimir/Imagine simbol

„Mitropolitul Vladimir, însoţit de Mitropolitul Pavel de Krutitsy şi Kolomna, a oficiat o slujbă de rugăciune la Lavra Sfânta Treime - Sfântul Serghie. La slujbă au participat în total 150 de preoţi ai Bisericii Ortodoxe din Moldova şi enoriaşii acesteia. (...). Preoţii din Moldova se află în Rusia pentru a face schimb de experienţă în slujirea pastorală, pentru a consolida legăturile spirituale şi relaţiile frăţeşti dintre biserici. Ei se întâlnesc cu cunoscuţi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Ruse, ai mediului academic bisericesc şi ai comunităţii ortodoxe”, se spune în comunicatul patriarhiei ruse, transmite Știri.md cu referire la infotag.md

Potrivit publicaţiei, programul călătoriilor de pelerinaj, care au loc începând cu luna august, include vizite la mănăstiri din Rusia, printre care Sfânta Treime Serghie Lavra, Mănăstirea Pokrovsky din Moscova, alte biserici şi locuri semnificative din punct de vedere istoric din Moscova şi regiunea Moscovei. Proiectul este implementat cu binecuvântarea Sanctităţii Sale Patriarhul Kirill al Moscovei şi al întregii Rusii.

„Aş dori să mulţumesc Sanctităţii Sale Patriarhul Kirill pentru binecuvântarea sa, precum şi pentru oportunitatea oferită clerului nostru şi pelerinilor din Moldova de a vizita aceste locuri sfinte, de a se ruga aici, de a se întâlni cu prietenii, cunoştinţele lor. Să fie împreună. Pentru noi, acest lucru este îmbucurător. Sperăm că astfel de călătorii de pelerinaj vor continua. (...). Vă felicit pentru ziua comună de rugăciune pe care am făcut-o aici, la moaştele Sfântului Serghie, şi îl vom ruga să ne instruiască, să ne ajute în viaţa noastră pământească, să administrăm cu pricepere eparhiile, parohiile, mănăstirile. Pentru ca viaţa duhovnicească să înflorească din nou în Moldova... Din păcate, vremurile sunt altele acum, când nu avem posibilitatea dialogului frăţesc. Să ne rugăm, să muncim pentru ca pacea lui Dumnezeu să vină din nou în Moldova noastră natală şi iubită”, a spus Mitropolitul Vladimir.

Știri.md amintește că zeci de preoți ai Mitropoliei Moldovei au mers în „pelerinaje” la Moscova, unde au fost primiți regește, serviți cu mâncăruri și băuturi scumpe, iar la întoarcere primesc carduri eliberate de Promsviazbank, pe care li se promite că vor primi salarii și ajutoare pentru biserică. Se pare că aceștia sunt folosiți de Ilan Șor și șefii săi de la Kremlin în scopuri electorale.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării