main logo
9829

Ministru: Vom cere următoarele 2 săptămâni să fie libere pentru bugetari

Următoarele 2 săptămâni ar putea fi declarate libere pentru bugetari.

Ministru: Vom cere următoarele 2 săptămâni să fie libere pentru bugetariFoto: captură video

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care spune că va veni cu o propunere în acest sens către Comisia Situații Excepționale, transmite Știri.md. 

"Un alt aspect care a fost astăzi abordat în cadrul Ședinței Punctului Focal ține de acea recomandare cu care vom veni astăzi către Comisia Situații Excepționale privind declararea următoarelor 2 săptămâni libere pentru personalul din sistemul bugetar cu o eventuală posibilitate de prelungire a acestei perioade cu încă o săptămână în dependență de evoluția situației epidemiologice.

Necesitatea determinării acestor zile libere este condiționată în mod special de acele cazuri care se înregistrează, dar și de efectele pozitive pe care le-au dat aceste zile. Specialiștii în epidemiologie foarte clar au menționat vizavi de acel trend lent care este în R. Moldova spre deosebire de alte state, context în care noi vedem necesitatea implementării acestor măsuri în continuare", a menționat Dumbrăveanu.

Știri.md amintește că Ion Chicu a anunțat că toți bugetarii revin de luni, 6 aprilie, la lucru. Aceasta după ce, săptămâna 30 martie - 5 aprilie, a fost declarată liberă.

Precizăm, că la ora actuală, în R. Moldova avem înregistrate 864 de persoane cu COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 17 decese din cauza COVID-19, iar 30 de pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării