main logo
1240

Ministerul confirmă că unii profesori au rămas fără salarii: Precizări

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a venit cu precizări după ce deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au acuzat guvernarea că nu a achitat salariile cadrelor didactice încă din luna august.

Ministerul confirmă că unii profesori au rămas fără salarii: PrecizăriFoto: zdg.md

Într-un comunicat remis presei, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) confirmă că mai mulți profesori nu și-au primit salariile, transmite Știri.md.

"Volumul alocațiilor necesare acoperirii deficitului bugetar pentru achitarea salariilor cadrelor didactice din unele instituțiile de învățământ general pentru anul 2021, a fost aprobat prin Legea nr. 135 din 14.10.2021 privind modificarea Legii bugetului de stat nr. 258/2020.

Cabinetul de Miniștri urmează mâine, 3 noiembrie, să aprobe proiectul de Hotărâre de Guvern cu privire la repartizarea unor alocații aprobate prin Legea bugetului de stat nr. 258/2020 pentru acoperirea deficitului bugetar, necesar achitării salariilor, înregistrat în anul curent de către unele instituții de învățământ general.

MEC a informat anterior Consiliile raionale și organele locale de specialitate în domeniul învățământului că de comun cu Ministerul Finanțelor (MF) elaborează proiectul de Hotărâre de Guvern menționat mai sus", a precizat MEC.

Citește și: BCS: Există restanțe la plata salariilor pentru profesori

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării