main logo
1449

Litvinenco, supărat pe CSP: Câți au votat contra anulării concursului

„O decizie regretabilă”. Este declarația ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, făcută după ședința Consiliului Superior al Procurorilor, care a decis că concursul de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) trebuie să continue.

Litvinenco, supărat pe CSP: Câți au votat contra anulării concursuluiFoto: Colaj Știri.md

Întrebat de jurnaliști ce are de gând să facă mai departe, Litvinenco a spus că va încerca să găsească soluții legale pentru anularea acestuia, transmite Știri.md, cu referire la Realitatea.

„Este o decizie regretabilă… Au fost doar cinci voturi pentru anularea acestui concurs. Voi vedea care sunt soluțiile legale pentru anularea concursului… Eu totuși consider că concursul trebuie încetat pentru că nu este credibil. Mâine este proba interviului, de aceea am insistat astăzi să fie anulat… Am crezut că se vor găsi șase membri care să voteze pentru anularea concursului”, a declarat Litvinenco.

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor au votat în ședința de astăzi împotriva anulării concursului de la șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), deși ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a insistat pentru anularea imediată a acestuia.

Așadar, concursul pentru șefia PCCOCS va continua.

Trei candidați au fost admiși la proba interviului pentru șefia PCCOCS. Este vorba de Andrei Mațco, Eugeniu Rurac și Sergiu Russu. Comisia a stabilit intervievarea lor pe data de 1 februarie 2023, începând cu ora 10:00, în sediul CSP.

Citește și: CSP a respins demersul lui Litvinenco. Concursul PCCOCS va continua

Citește și: Sesizarea lui Iulian Groza, respinsă de CSP: Ce urmează

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării