main logo
766

Sesizarea lui Iulian Groza, respinsă de CSP: Ce urmează

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor au votat în ședința de astăzi împotriva anulării concursului de la șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), deși ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a insistat pentru anularea imediată a acestuia.

Sesizarea lui Iulian Groza, respinsă de CSP: Ce urmeazăFoto: Știri.md

Așadar, concursul pentru șefia PCCOCS va continua, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.

Sesizările depuse de Eduard Bulat și Eugeniu Rurac au fost declarate inadmisibile de CSP, iar membrii Consiliului s-au apucat să examineze cererea depusă de Iulian Groza, membru al Comisiei speciale de preselecție a candidaților, asupra căruia s-ar fi făcut presiuni pentru a influența procesul de preselecție a candidaților.

După mai bine de jumătate de oră de deliberări, membrii CSP au respins și sesizarea depusă de Groza. Angela Motuzoc, șefa CSP, a precizat că sesizarea lui Groza va fi expediată Procuraturii Generale.

Svetlana Balmuș, membru CSP numit din rândul societății civile de către Președinție, a anunțat că se abține de la votarea deciziei cu privire la demersul lui Iulian Groza, care cere anularea concursului pentru funcția de șef al PCCOCS. Balmuș a anunțat că a fost în relații contractuale cu IPRE, organizație condusă de Iulian Groza, iar în cele din urmă CSP a admis cererea.

Iulian Groza, membru al Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de șef al PCCOCS, a anunțat cu câteva zile în urmă că ar fi fost intimidat și a cerut CSP-ului să anuleze imediat concursul de la PCCOCS. Groza susținea că „acest concurs este lovit de vicii, iar integritatea și credibilitatea procesului de selecție și rezultatelor concursului sunt afectate grav.”

Trei candidați au fost admiși la proba interviului pentru șefia PCCOCS. Este vorba de Andrei Mațco, Eugeniu Rurac și Sergiu Russu. Comisia a stabilit intervievarea lor pe data de 1 februarie 2023, începând cu ora 10:00, în sediul CSP.

Citește și: CSP a respins demersul lui Litvinenco. Concursul PCCOCS va continua

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării