main logo
9768

Liderul din Tatarstan, interzis în Moldova: Precizări oficiale

Poliția de Frontieră precizează că în ultimele 24 de ore a fost interzisă intrarea în Republica Moldova pentru mai mulți cetățeni străini, printre care se regăsește și liderul Republicii Tatarstan a Federației Ruse, Rustam Minnikhanov.

Liderul din Tatarstan, interzis în Moldova: Precizări oficiale

Minnikhanov intenționa să ajungă în Găgăuzia pentru congresul internațional de diplomație populară „Prietenia popoarelor – 2023”, dar nu a fost lăsat să iasă din avion, transmite Știri.md.

Poliția de Frontieră, de asemenea, precizează că informațiile liderului din Tatarstan, precum că a fost returnat din țara noastră pentru că a fost declarat „persoană non-grata”, sunt false.

Oamenii legii declară că aceste măsuri sunt aplicate pentru toate persoanele care nu și-au putut justifica scopul călătoriei, s-au încurcat în declarații, dar și au oferit informații contradictorii despre scopul vizitei în țara noastră.

Potrivit Poliției de Frontieră, "susținerea unui candidat în alegerile locale din țara noastră nu este un motiv întemeiat și autoritățile au solicitat oficialilor ruși să se abțină de la imixtiuni în treburile interne ale țării noastre", se arată în mesaj.

Pentru informare, în ultimele 24 de ore, 46 de străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării