main logo
4574

Liderului Republicii Tatarstan nu i s-a permis intrarea în R. Moldova

Liderului Republicii Tatarstan a Federației Ruse, Rustam Minnikhanov i-a fost interzis accesul în Republica Moldova, fiind declarat persona non grata și întors înapoi în Rusia.

Liderului Republicii Tatarstan nu i s-a permis intrarea în R. Moldova

Minnikhanov, la invitația părții moldovenești, a zburat în Găgăuzia pentru congresul internațional de diplomație populară „Prietenia popoarelor – 2023”, dar nu l-au lăsat să iasă din avion, transmite Știri.md cu referire la point.md.

„Din păcate, autoritățile moldovenești au decis că suntem cetățeni nedoriți care nu pot vizita țara”, a spus președintele.

Unul dintre organizatorii congresului, un membru al parlamentului moldovean, Alexander Suhodolsky, a confirmat pentru TASS că lui Minnikhanov i-a fost interzisă intrarea în țară.

"I-am trimis o invitație oficială lui Minnikhanov la congres. <...> Nici măcar nu i s-a permis să coboare din avion pe aeroportul din Chișinău. I-au înmânat un document prin care se afirmă că i s-a interzis intrarea", a spus Suhodolsky.

Cu toate acestea, Minnikhanov a invitat parteneri din Găgăuzia la Kazani.

„Până când ne vom întâlni din nou în Tatarstan, Tatarstanul vă așteaptă mereu, vom fi sincer bucuroși să vă urăm bun venit în capitala noastră”, a spus el.

Se raportează că avionul delegației tatarstane a decolat deja de la Chișinău înapoi în Rusia.

Minnikhanov face parte din conducerea partidului “Edinaia Rossia”, partidul lui Vladimir Putin, și a venit în Republica Moldova pentru o vizită în Găgăuzia.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării