main logo
3125

La vot ca la sărbătoare: Satul unde secția de vot e decorată cu covoare

La alegerile prezidențiale și referendum, în satul Slobozia-Dușca, raionul Criuleni, atmosfera electorală a fost transformată într-o adevărată sărbătoare.

La vot ca la sărbătoare: Satul unde secția de vot e decorată cu covoareFoto: Nadejda Roșcovanu

Potrivit unui reportaj marca Jurnal.md, secția de votare a fost împodobită cu covoare tradiționale moldovenești, evocând frumusețea și autenticitatea celei mai bine păstrate camere din casele moldovenilor, transmite Știri.md.

Decorațiunile tradiționale au fost apreciate de locuitorii satului, care au spus că le oferă un sentiment de mândrie și apartenență culturală de alegeri. Astfel, secția de votare a devenit nu doar un loc pentru exprimarea dreptului democratic, ci și un spațiu care reamintește de valorile și tradițiile naționale.

De menționat că secțiile de votare din Irlanda au fost amenajate ca pentru sărbătoare pentru moldovenii care își exercită dreptul la vot. Alegătorii sunt întâmpinați cu colaci, prosoape tradiționale și icoane, creând o atmosferă caldă și familiară.

Reamintim că astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani. Totodată, cetățenii sunt chemați să participe și la referendumul constituțional pentru a-și manifesta opțiunea față de perspectiva aderării țării noastre la Uniunea Europeană.

Alegătorii sunt așteptați la cele 2.219 secții de votare, dintre care 1.988 sunt deschise pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv 30 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Până la ora 09:00, misiunea Promo-LEX a recepționat 173 de semnalări de incidente de la observatorii din teritoriu. Dintre acestea, 34 de incidente au fost verificate și confirmate.

Președintele CEC, Angelica Caraman, a spus că până la ora 14:00 au votat peste 890.000 de alegători, ceea ce reprezintă peste 31% din numărul total de cetățeni cu drept de vot.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării