main logo
12949

Judecătoria a redus din nou pedeapsa lui Makena: Cât va sta după gratii

Vladimir Moscalciuc, alias Makena, va petrece mai puțin timp după gratii. În acest sens, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis parțial o cerere a hoțului în lege care a solicitat reducerea termenului de detenție. Motivul reducerii pedepsei sunt condițiile de detenție.

Judecătoria a redus din nou pedeapsa lui Makena: Cât va sta după gratiiImagine simbol/Foto: Zdg.md

Așadar, termenul de detenție a fost redus cu 906 zile, adică aproximativ doi ani și jumătate, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

În cazul în care nu va fi contestată, Vladimir Moscalciuc ar urma să fie eliberat la 16 august 2026. 

Știri.md amintește că, în luna iulie 2020, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a redus, în total, cu 1.927 de zile pedeapsa aplicată în cazul deținutului Vladimir Moscalciuc, alias Makena.

Reamintim că Vladimir Moscalciuc se află în detenție începând cu ianuarie 2002, fiind condamnat la 15 ani de închisoare pentru furt în proporții deosebit de mari, ulterior pedeapsa fiindu-i redusă la zece ani. 

În 2012, Moscalciuc a fost condamnat la alți 19 ani cu executare, fiind învinuit de organizarea unui grup criminal, care se ocupa cu estorcarea banilor prin șantaj de la deținuți și rudele lor.

În 2014, Moscalciuc și unul dintre apropiații săi, Vitalie Gușan, alias Boroda, au ajuns din nou pe banca acuzaților, fiind învinuiți de șantajarea deținuților. Dosarul se află pe rol la Judecătoria Chișinău și bate pasul pe loc, deoarece mai mulți deținuți care au făcut declarații la etapa urmăririi penale refuză să facă declarații în instanță în prezența lui Moscalciuc.

Vladimir Moscalciuc își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr. 15 din orașul Cricova. Potrivit mărturiilor deținuților, acesta ar fi deținut într-o celulă cu reparație modernă, mobilată și dotată cu electrocasnice.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării