main logo
944

Judecătoria Chișinău a redus cu 1.927 de zile pedeapsa lui Makena

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a redus, în total, cu 1.927 de zile pedeapsa aplicată în cazul deținutului Vladimir Moscalciuc, alias Makena.

Judecătoria Chișinău a redus cu 1.927 de zile pedeapsa lui Makena

Închierea în acest sens a fost emisă pe 3 iulie curent, după ce Oleg Mîța, avocatul lui Moscalciuc, a înaintat o plângere împotriva administrației instituției penitenciare referitoare la condițiile de detenție în care a fost deținut Vladimir Moscalciuc, transmite Știri.md cu referire la ZdG.

Potrivit Încheierii emisă de către magistratul Veniamin Chihai, instanța a constatat că „Moscalciuc s-a aflat în condiții de detenție contrare prevederilor Convenției pentru apărarea drepturilor omului”.

Astfel, instanța a redus pedeapsa lui Moscalciuc cu 1.582 zile, pentru perioada de 719 zile în care condamnatul cu calitatea de prevenit s-a aflat în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13, cu calcularea a 2 zile de închisoare pentru 1 zi de arest preventiv.

Tot aici, magistratul a decis reducerea pedepsei condamnatului Moscalciuc Vladimir, cu alte 345 zile, pentru perioada de 1.157 zile în care condamnatul s-a aflat în detenție în Penitenciarul nr. 13 – Chișinău, cu calcularea a 3 zile de reducere pentru 10 zile de detenție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării