main logo
19169

Harta noilor pacienți: Încă 102 cazuri de coronavirus în R. Moldova

În Republica Moldova au fost confirmate încă 102 de cazuri de coronavirus, din 439 de teste efectuate.

Harta noilor pacienți: Încă 102 cazuri de coronavirus în R. MoldovaFoto: știri.md

Informațiile au fost oferite de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă, transmite Știri.md.

Potrivit oficialului, nu e niciun caz de import. Astfel, toate sunt cu transmitere locală.

”Chișinău - 27; stânga Nistrului - 18; Glodeni - 14; Fălești - 12, Orhei - 5; Comrat, Edineț, Ialoveni, Taraclia - 3; Cahul, Sângerei, Ștefan Vodă - 2 cazuri; Bălți, Cantemir, Drochia, Leova, Ocnița, Rezina, Strășeni, Ungheni câte 1”, a precizat ministra.

La rândul său, prim-ministrul a menționat că numărul cazurilor noi de coronavirus depistate în 24 de ore este sub recordul de 161 de infectați diagnosticați pe 4 aprilie, iar la Soroca, unde este instituit regim de carantină, astăzi nu a fost înregistrat niciun caz de infectare.

”Sunt 8 zile de la acel antirecord de sâmbătă. Avem o stabilizare pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Numărul de cazuri noi de infectare s-a stabilizat. Suntem pe un trend bun, pozitiv. Măsurile autorităților și eforturile populației aduc rezultate. E necesar să ne mobilizăm și pe mai departe”, a precizat premierul Ion Chicu.

Respectiv, până în prezent, în total în R. Moldova au fost confirmate 1.662 de cazuri de COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 31 decese din cauza COVID-19, iar 75 de pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării