8 oct, 2019 19:43
600
0
Guvernul este împotriva majorării tarifelor la transport
8 oct, 2019 19:43
600
0

Guvernul nu este de acord cu decizia transportatorilor de a suspenda 600 de curse mâine, 9 octombrie, blocând astfel circulația cetățenilor.

Foto: știri.md

Ministerul Economiei și Infrastructurii e de opinia că transportatorii trebuie să asigure pasagerilor condiții civilizate de călătorie, transmite Știri.md.

"Doar după îndeplinirea acestor condiționalități, putem vorbi despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor.

Conform solicitării transportatorilor, aceștia își doresc majorarea imediată a tarifului de la 48 de bănuți până la 92 de bănuți per km, fără ca să ia în calcul impactului negativ asupra cetățenilor", se arată în comunicat.

Totodată, se menționează că în prezet se lucrează asupra unui proiect de lege de modificare a Codului Transporturilor Rutiere.

"Din partea transportatorilor s-a solicitat să se expună cu propuneri consolidate de modificare a codului dat, care să soluționeze problema fluxului de călători și optimizarea programului de transport rutier. Proiectul va fi supus consultărilor publice, astfel permițând tuturor să se expună asupra calității și modalității de deservire a serviciilor rutiere din țara noastră", anunță ministerul.

Știri.md amintește că Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto informează că la protestul din PMAN, care va avea loc pe 9 octombrie, vor participa mai mult de 250 unități de transport și aproximativ 250 unități de transport vor staționa în sate și centre raionale.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter