main logo
2517

Fotoreportaj: Nicolae Dabija, înmormântat la Cimitirul Central

Scriitorul Nicolae Dabija a fost înmormântat astăzi, 15 martie, la Cimitirul Central de pe strada Armenească.

Fotoreportaj: Nicolae Dabija, înmormântat la Cimitirul CentralFoto: publika.md

Începând cu ora 10.30, la biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”, a avut loc slujba prohodului, iar cortegiul funerar a pornit spre cimitir la 11.30. Ceremonia religioasă de la cimitir a început la ora 12.00, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Primăria municipiului Chișinău a organizat mitingul de doliu din cadrul ceremoniei funerare a scriitorului și publicistului Nicolae Dabija.

„Combinatul Servicii Funerare” a fost responsabil de partea de decor la cimitir, iar Direcția Cultură a organizat un moment artistic pe versurile lui Nicolae Dabija.

Ieri seara, 14 martie, sicriul cu corpul neînsuflețit al scriitorului a fost depus la biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”, pentru ca cititorii, oamenii de cultură și toți cei care l-au cunoscut să-și poată lua rămas bun.

Știri.md amintește că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care ziua de 15 martie este declarată zi de doliu național.

Drapelul de Stat de pe clădirea Parlamentului Republicii Moldova a fost coborât în bernă, iar Drapelele de Stat din faţa instituţiei au fost legate cu panglică de doliu, în memoria lui Nicolae Dabija.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării