main logo
3084

Decret semnat: 15 martie - zi de doliu național în memoria lui Nicolae Dabija

Ziua de 15 martie 2021 când vor avea loc funeraliile scriitorului Nicolae Dabija este declarată zi de doliu național în R. Moldova.

Decret semnat: 15 martie - zi de doliu în memoria lui Nicolae Dabija

Un decret în acest sens a fost semnat astăzi, 14 martie, de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, transmite Știri.md.

Potrivit decretului, doliul național este instituit „în semn de adâncă tristețe, cauzată de trecerea în eternitate a renumitului scriitor, susținător de frunte al mișcării de renaștere națională, semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova, academician și istoric literar”, se arată în decret.

Astfel, mâine în întreaga țară drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la ora 12.00 în memoria poetului se va ține un moment de reculegere. 

Ceremonia funerară va fi transmisă în direct de Compania publică „Teleradio-Moldova”.

Totodată, autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe la desfășurarea, în ziua de 15 martie 2021, a acțiunilor distractive în masă, iar redacțiilor ziarelor, posturilor de radio și de televiziune - să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

Amintim că scriitorul și publicistul Nicolae Dabija s-a stins din viață la 72 de ani, răpus de noul coronavirus. Nicolae Dabija s-a născut la 15 iulie 1948 în satul Codreni, raionul Cimișlia. Este autor a peste 80 de volume de poezie, proză și eseuri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării