main logo
65413

Explozie mortală: Se cere ajutor pentru înmormântarea mamei şi fiului ei

Internauții se solidarizează și adună bani pentru înmormântarea femeii de 30 de ani și fiului acesteia de 4,5 ani. Ambii au decedat în urma exploziei din Chişinău.

Soţul femeii, Vydal este originar din Camerun și nu are pe nimeni în Republica Moldova, transmite Ştiri.md. Totodată, femeia decedată, Olga nu avea părinți.

Pe pagina de Facebook sunt indicate contactele unei rude la care se poate de oferit ajutor: 069214888 sau https://www.facebook.com/diana.frances.14224

Potrivit primelor informaţii, femeia era profesoară la Universitatea Pedagogică Ion Creangă din Chişinău.

Tragica explozie de pe bulevardul Moscovei i-a luat de printre noi pe fosta noastră studentă și colegă, Olga Dolgova, și pe copilul ei de 4 anișori.  Vestea cumplită ne-a sfâșiat inimile. Prea dur. Mult prea devreme a plecat printre îngeri. Catedra Limbă și comunicare exprimă sincere condoleanțe  rudelor, prietenilor și tuturor celor care i-au cunoscut. Lumină lină să aveti în împărăția cerurilor!”, este mesajul pe Facebook postat din numele catedrei.

Familia locuia la etajul 17. Vydal a fost evacuat aseară, împreună cu ceilalți locatari și a fost văzut plângând prin curte, fiind înfășurat într-o plapumă.

O persoană apropiată familiei a declarat pentru TV8 că în timp ce era evacuat de pompieri, bărbatul și-a văzut soția, dar nu a fost lăsat să se apropie de aceasta.

Maria, o apropiată a familiei, spune că femeia avea 30 de ani, iar băiețelul de 4,5 ani era singurul copil în familie. 

„Eu le-am botezat copilul. Femeia nu avea pe absolut nimeni, părinții ei sunt decedați. Nici bărbatul nu are rude în Moldova, el este din Camerun”, a declarat femeia.

Pe pagina de socializare Facebook a fost creat un grup numit „Rîșcani, ajutăm în urma exploziei”, menit să susțină și să ofere cele mai noi informații despre tragedia ce s-a produs aseară pe bd. Moscova din Capitală.

Accesează Rîșcani, ajutăm în urma exploziei, pentru a vedea despre ce este vorba.

Amintim că, potrivit datelor oficiale, la spital au mai rămas două persoane, dintre care un pompier, iar 20 de oameni au fost cazați, cu alimentație, la spitalul Sf. Treime. Potrivit datelor preliminare în urma exploziei au decedat 3 persoane. 

Salvatorii sunt îngrijorați că sub dărâmături mai pot fi cadavre, însă operațiunea de salvare se efectuează pentru a evita riscul de prăbușire.

Azi dimineaţă, 7 octombrie, au apărut imagini de după tragedia în care se vede dezastrul ce a rămas după explozie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării