main logo
1751

Comisie de urgență la Guvern: Sub dărâmături ar mai putea fi cadavre după explozia din Chişinău

Explozia din bd. Moscovei s-a produs din cauza unei butelii de gaz. Anunțul oficial a fost făcut la ședința de urgență la Guvern, convocată la ora 8:00.

Explozia din Chişinău. Guvern: Sub dărâmături ar mai putea fi cadavre

Potrivit datelor oficiale, la spital au mai rămas două persoane, dintre care un pompier, iar 20 de oameni au fost cazați, cu alimentație, la spitalul Sf. Treime. Totuși, salvatorii sunt îngrijorați că sub dărâmături mai pot fi cadavre, însă operațiunea de salvare se efectuează pentru a evita riscul de prăbușire, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

Potrivit ministrului Silvia Radu, astăzi la spital au rămas doar două persoane: pompierul care a fost rănit în urma operațiunii de salvare și o femeie cu poli-traumatisme, trei fracturi și combustie termică. „Medicii lucrează pentru a o resuscita, ea e în cea mai gravă stare”, a spus Radu. Ea a mai comunicat că 20 se sinistrați au fost cazați la spitalul Sf. Treime cu hrană și ceai.

La raport a fost și viceprimarul Nistor Grozavu. „În total sunt în jur de 200 de locuitori în această scară. Vizual, cam toți se aflau la fața locului. Pentru cazarea lor s-a pregătit sala de conferințe a primăriei și o sală de sport. Majoritatea au mers însă la cunoscuți și rude. În afară de cele trei apartamente afectate pe verticală, au fost afectate și altele două: de la et. 13 și 18. Pentru locatarii acestor apartamente se caută cazare, se lucrează la o soluție. Vom face expertiza cu inspecția de stat pentru a stabili pașii următori. Ascensorul va trebui restabilit, la fel ca și rețelele inginerești”, a comunica Grozavu.

Premierul Filip a solicitat ca după curățenia interioară a blocului să se efectueze expertiza rețelelor tehnice de apă, canalizare și căldură.  

Responsabilii au discutat și o eventuală compensație bănească pentru locatarii blocului afectat, însă nu a fost enunțată o sumă exactă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării