main logo
1879

Ex-angajată a MAI: Procurorii au descins cu percheziții la Pavel Voicu

Fosta șefă a Serviciului de Presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Alina Zbancă, susține că SPIA și procurorii anticoruptie au descins cu percheziții la fostul ministru de Interne, Pavel Voicu.

Ex-angajată a MAI: Procurorii au descins cu percheziții la Pavel VoicuFoto: știri.md

Într-o postare pe o rețea de socializare, Zbancă cere ca ANI, Procuratura și alte servicii responsabile să verifice proveniența unor bunuri mobile și imobile pe care Voicu le-a obținut în perioada mandatului de ministru și după plecarea lui, transmite Știri.md.

"SPIA și procurorii anticorupție au descins cu percheziții la fostul ministru de Interne, Pavel Voicu
Oare cum e să-ți vină dimineața în casă la percheziții, angajații SPIA, care acum un an te ascultau și tăiau cu “bisturiul” în carieră oamenilor, la indicația ta?!
Nu cred că are capacitatea de a simți acest general de carton, mai ales că și perchezițiile parcă au fost, da’ parcă nu.
Cică nu au găsit nimic!

Poate e noutate, dar prietenii sigur i-au spus că vin oaspeții, nu degeaba și-a ascuns mașina nou-nouță de la poartă.
Oamenii legii au plecat, vor spune că Voicu e curat și acesta va continuă să savureze din “darurile vieții” obținute “prin mare efort” și “dragoste de țară”. Nu știu ce a făcut cu grâul, chiar dacă știu cum politicul s-a implicat în acest caz gestionat de MAI, dar știu exact că motive de a verifică acest fost funcționar sunt mult mai multe.

Nu sunt indiferentă. Chiar îmi pasă de soarta lui și zic că totuși există motive de investigații mai profunde aici. Voicu e adeptul formulei: În timpul mandatului aduni resurse și după plecare începi a investi și a trăi pe picior lung", a scris aceasta.

Potrivit acesteia, Pavel Voicu ar fi dat startul construcției unei case noi în regiunea străzii Lacului de la Valea Morilor.

"Ar fi de apreciat dacă ANI, Procuratura și alte servicii responsabile să verifice proveniența unor bunuri mobile și imobile pe care Voicu le-a obținut în perioada mandatului de ministru și după plecarea lui.

Apartamentul de pe stradă Ciocârliei 5/1 (în care acesta chiar în ziua plecării din funcție deja locuia, dar care nu se regăsește în declarația de avere), automobilele personale:  2 mașini Skoda Superb și un audi A8 (cu același nr de înmatriculare) care la ziua de azi costă 100.000€  și un Lexus care aparține soției acestuia și despre care polițiștii de frontieră spun că Voicu a trecut frontieră de stat în 2022, la începutul anului la volanul lui.

Vecinii spun că în ultimile zile acesta a ascuns mașina Audi care mereu stă parcată în fața blocului unde locuiește, după ce s-a mutat din casă de la Durleșți. Cu siguranță prietenii din instituțiile responsabile de anticorupție i-au comunicat despre perchezițiile de az
După plecarea din funcție, sursele spun că acesta a dat startul construcției unei case noi în regiunea străzii Lacului de la Valea Morilor.

Țin să menționez că, aceste imobile și bunuri nu se regăsesc în declarațiile făcute de fostul ministru la plecarea din funcție.
Poate că stau înregistrate pe rude și prieteni, căci Voicu știe să nu lase “urme” și să lucreze cu “mâinile altora”", a mai scris aceasta.

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, nu a putut confirma sau infirma informația despre perchezițiile la fostul ministru de Interne, Pavel Voicu. 

De menționat că ex-ministrul Pavel Voicu nu a comentat deocamdată acuzațiile lansate de fosta șefă a Serviciului de Presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Alina Zbancă.

Reamintim că procurorii au descins cu percheziții în peste 12 locații, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul abuzului în serviciu, admis de persoane care au deținut funcții de demnitate publică în cadrul MAI și un fost șef al Agenției Rezerve Materiale din subordinea MAI.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării