main logo
1511

Percheziții la foști demnitari MAI: Au favorizat exportul de grâu din rezervele statului

Procurorii au descins cu percheziții în peste 12 locații, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul abuzului în serviciu, admis de persoane care au deținut funcții de demnitate publică în cadrul MAI și un fost șef al Agenției Rezerve Materiale din subordinea MAI.

Percheziții la foști demnitari MAI: Au favorizat exportul ilegal de grâuColaj: știri.md

Perchezițiile la foștii demnitari din cadrul MAI sunt efectuate de către procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI, transmite Știri.md.

Potrivit informației, investigațiile vizează mai multe persoane de demnitate publică, care ar fi favorizat un agent economic la eliberarea grâului alimentar din rezervele de stat, care a fost exportat în afara țării, defavorizând în acest fel producătorii de panificație autohtoni. Profitul beneficiarului a fost de peste 10 milioane de lei.

Precizăm că investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanelor vizate, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării