30 dec, 2019 15:00
11 511
3
Ex-amanta lui Filat, extrădată din Dubai și arestată în Moldova
30 dec, 2019 15:00
11 511
3

Olga Roman, tânăra care din 2015 este cercetată pentru spălare de bani și depoziții false în dosarul fostului premier Vlad Filat a fost reținută în Dubai la mijlocul lunii noiembrie, iar acum câteva săptămâni femeia a fost extrădată autorităților de la Chișinău.

Colaj: știri.md

Potrivit responsabililor de la Procuratura Generală, din momentul în care a fost extrădată din Dubai autorităților R. Moldova, Olga Roman se află în detenție, transmite Știri.md cu referire la zdg.md

„Se află în stare de arest, nu este liberă. Ea are calitate de învinuit. I-au fost aduse la cunoștință învinuirile care i se aduc”, ne-au comunicat reprezentanții PG.

În momentul în care a fost extrădată autorităților de la Chișinău, Olga Roman fost audiată de către procurori, însă reprezentanții PG susțin că femeia nu și-a recunoscut vina.

Olga Roman a ajuns în atenția opiniei publice după ce pe internet au fost publicate câteva imagini necenzurate în care ea apărea alături de fostul premier liberal-democrat Vladimir Filat.

Imaginile au apărut pe rețelele de socializare în anul 2015, la câteva luni după arestarea fostului premier.

Olga Roman ar fi fugit din R. Moldova în noiembrie 2015, după ce a depus mai multe depoziții în dosarul fostului lider PLDM, Vlad Filat.

Tot în același an, Roman a fost anunțată în căutare internațională.

Știri.md amintește că anterior, bloggerul Eugen Luchianiuc scria că amanta lui Vlad Filat, Olga Roman, a fost reținută pe 10 noiembrie în Dubai.

Vladimir Filat a fost condamnat de instanțele de judecată din R. Moldova la nouă ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de corupere pasivă și trafic de influență. Acesta a ajuns după gratii în urma unui denunț depus de Ilan Șor. Filat a fost încarcerat la 15 octombrie 2015 și a stat în penitenciar timp de 4 ani și o lună.

Marți, 3 decembrie, judecătorul Victor Rațoi de la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău a admis demersul administrației Penitenciarului nr. 13 și l-a liberat condiționat, înainte de termen, pe ex-premierul Vlad Filat, cu termen de pedeapsă neexecutat de 2 ani, 11 luni și 3 zile.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter