main logo
17159

Dublu omor la Aeroport: Atacatorul a fost polițist 7 ani în Tadjikistan

Atacatorul de pe Aeroportul Internațional Chișinău este fost polițist din Tadjikistan, acesta fiind concediat pentru comportamentul și acțiunile sale criminale.

Dublu omor la Aeroport: Atacatorul a fost polițist 7 ani în Tadjikistan

Declarația aparține șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, care a menționat că Rustam Ashurov nu este membru al unei grupări teroriste, transmite Știri.md.

"Atacatorul este fost angajat al Poliției din Tadjikistan și a activat 7 ani în structurile interne. El a fost concediat pentru acțiuni criminale. Inclusiv angajații din Tadjikistan au confirmat că persoana este un criminal ordinar, nicidecum un terorist, a fost condamnat în 2013 și a ieșit din pușcărie înainte de termen", a declarat Viorel Cernăuțeanu.

Totodată, șeful IGP a mai declarat că atacatorul se află în stare gravă la spital, iar cei care au publicat imagini cu Rustam Ashurov pe patul de spital și angajații instituțiilor de stat, care au admis apariția imaginilor de la Aeroport în spațiul public, urmează să fie trași la răspundere.

"Este un lucru ieșit din comun și nu are nicio scuză, indiferent de cine ar face acest lucru, trebuie să ținem cont de emoțiile și starea emoțională a persoanelor și membrilor familiilor celor decedați", a conchis Cernăuțeanu.

Știri.md amintește că vineri, 30 iunie, un atac armat a avut loc în incinta Aeroportului din Chișinău. Nemulțumit că i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul R. Moldova, un bărbat care venea din Turcia, cetățean al Tadjikistanului, a atacat polițistul de frontieră Serghei Muntean, i-a luat arma și l-a împușcat. Ulterior, atacatorul a mai împușcat un bărbat, angajat în securitatea aeroportuară, Igor Ciofu. Ambele victime au decedat.

Citește și:

Starea atacatorului de la Aeroport s-a înrăutățit. Precizările Poliției

Împușcături pe Aeroport: Pistolarul, reținut. MAI anunță două victime

Cine este polițistul de frontieră, împușcat mortal la Aeroportul Chișinău

Cine este cea de-a doua persoană împușcată pe AIC: Era tată a trei copii

Cine este bărbatul care a împușcat mortal două persoane la Aeroport

CUB și PSDE cere demisia șefilor Poliției de Frontieră și MAI

Atacul de pe Aeroport: Oficiali din Tadjikistan au venit la Chișinău

Ofițerii uciși la Aeroport, decorați post-mortem cu Medalia Meritul Militar

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării