main logo
11491

Atacul de pe Aeroport: Oficiali din Tadjikistan au venit la Chișinău

Reprezentanții Procuraturii Generale din Tadjikistan și autoritățile din această țară sunt în contact cu omologii lor moldoveni în legătură cu incidentul armat de pe Aeroportul din Chișinău în care este implicat cetățeanul tadjic Rustam Ashurov.

Atacul de pe Aeroport: Oficiali din Tadjikistan au venit la ChișinăuFoto: Știri.md

Potrivit Ministerului de Externe din Tadjikistan, la Chișinău au fost trimiși reprezentanți ai legii și înalți oficiali ai Ambasadei Tadjikistanului în Moldova (cu reședința la Kiev) pentru a clarifica toate circumstanțele incidentului, transmite Știri.md cu referire la Interfax. 

„Atragem atenția asupra declarației oficiale a Procuraturii Generale din Tadjikistan conform căreia Rustam Ashurov este unul dintre participanții unui grup infracțional organizat implicat în răpirea prim-vicepreședintelui Orienbank din Tadjikistan”, a menționat ministerul tadjic.

Oficialii din Tadjikistan au exprimat profunde condoleanțe familiilor și rudelor cetățenilor decedați ai Republicii Moldova și au reafirmat disponibilitatea pentru o strânsă cooperare cu partea moldovenească.

Recent, Centrul de presă al Procuraturii Generale din Tadjikistan a declarat că Ashurov este membru al grupării crimei organizate care l-a răpit pe Shukhrat Ismatulloev, primul vicepreședinte al OJSC Orienbank, pe 23 iunie.

Pe 30 iunie 2023, pe Aeroportul din Chișinău, la trecerea frontierei de stat a Moldovei, lui Ashurov i s-a interzis intrarea în țară. Acesta a sustras pistolul unuia dintre oamenii legii și a împușcat un polițist de frontieră și un ofițer de securitate. În urma operațiunii antiteroriste, atacatorul a fost rănit și reținut.

Citește și:

Împușcături pe Aeroport: Pistolarul, reținut. MAI anunță două victime

Cine este polițistul de frontieră, împușcat mortal la Aeroportul Chișinău

Cine este cea de-a doua persoană împușcată pe AIC: Era tată a trei copii

Cine este bărbatul care a împușcat mortal două persoane la Aeroport

CUB și PSDE cere demisia șefilor Poliției de Frontieră și MAI

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării