main logo
2736

Dosarul terenurilor Primăriei Durlești: Rezultatele celor 3 percheziții

Trei persoane au fost reținute, azi dimineața, 12 ianuarie, acestea fiind implicate în dosarul terenurilor gestionate de către Primăria orașului Durlești.

Dosarul terenurilor Primăriei Durlești: Rezultatele celor 3 perchezițiiFoto: publika.md

Potrivit datelor, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Centrului Național Anticorupție, au efectuat percheziții la domiciliile celor 3 bănuiți de deposedarea terenurilor cu pricina, transmite Știri.md.

(Update 13:00) De menționat că a treia persoană a fost reținută în dosarul Primăriei Durlești. Femeia urmează să fie adusă la CNA pentru audieri.

”În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost reținute trei persoane, pe un termen de 72 de ore. Acestea sunt bănuite de complicitate în săvârșirea infracțiunii de abuz de serviciu, săvârșit în interesul unui grup criminal organizat (art. 42 alin. (5) și art. 327 alin. (3) din Codul penal) și spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat și în proporții deosebit de mari (art. 243 alin. (3) lit. a) și b) din Codul penal), infracțiuni săvârșite în comun cu funcționarii publici din cadrul Consiliului și Primăriei or. Durlești, mun. Chișinău, manifestate prin deposedarea de terenuri a administrației publice locale.

Menționăm că, la moment, procurorii anticorupție urmează să le aducă la cunoștință învinuire formulată și să decidă asupra măsurilor preventive ce urmează a fi aplicate în privința celor trei persoane reținute.

Amintim că, în cadrul aceleiași cauze penale, în noiembrie 2021 a mai fost reținută o persoană, care în prezent se află în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile.

Precizăm că, schema infracțională de deposedare a Primăriei orașului Durlești de terenuri a fost pusă în aplicare în perioada 2005-2007. Astfel, urmare a acțiunilor ilegale ale funcționarilor publici din cadrul Consiliului și Primăriei orașului Durlești, mun. Chișinău, care au acționat în cadrul unui grup criminal organizat, administrația publică locală a orașului Durlești a fost deposedată de 25 de terenuri, cu suprafața totală de 1,5442 ha, în valoare de 7.750.751 de lei”, se arată în comunicat.

Citește și:

Dosarul terenurilor de la Durlești: Costiuc, reținut pentru 72 de ore

Cine este Veaceslav Nedelea, al doilea reținut după Vasile Costiuc

30 de zile de arest la domiciliu pentru fiica fostului primar de Durlești

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării