25 oct, 2018 17:11
504
0
Dosarul mitei: Aresturi preventive în cazul a patru învinuiţi
25 oct, 2018 17:11
504
0

Instanța de judecată a admis demersurile procurorilor privind arestarea preventivă a unor învinuiţi „în dosarul mitei pentru judecători” .

În urma examinării demersurilor înaintate de către procurori privind aplicarea măsurilor preventive celorlalți 4 învinuiți: Medicul, avocatul, inculpatul şi asistentul judiciar, transmite Ştiri.md.

Astfel, avocatul, asistentul judiciar și inculpatul au fost plasați în arest preventiv pe un termen de 30 de zile, in izolatorul nr.13.

În privința medicului, magistrații au decis plasarea în izolatorul CNA, la fel pentru 30 de zile.

Amintim că, 3 judecători figuranți pe această cauză penală au fost plasați, ieri, în arest preventiv în izolatorul Centrului Național Anticorupție, iar alți 2 judecători și procurorul implicați pe dosar, au fost trimiși în arest la domiciliu.

Reiterăm că, conform materialelor din dosar, judecătorii au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari  pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Avocatul și procurorul implicați în schemă transmiteau mijloacele bănești de la persoanele interesate către magistrați. Iar medicul și cealaltă persoană fizică implicate în schemă, erau cei care furnizau mijloacele bănești și în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter